За релевантност на икономическата лексика - Лулански, Пано (Научни трудове, 2004)
Некоректното използване на икономически понятия е белег за недоразвитост на стопанската наука и предполага търсенето на адекватни понятия на реалните процеси. Нерелевантността на икономическата лексика се проявява, първо, по отношение на формирането на макрокласификацията на сумарните дейности и, второ, във връзка с неточното използване на някои понятия.В студията се изследват критично дихотомни класификации на сумарните дейности: стопански и нестопански, икономически и неикономически, публични и частни и търговски и нетърговски.От гледна точка на нерелевантността на използваните понятия се анализират недостатъците на словосъчетанията стоки и услуги, пазарно стопанство и пазарна икономика и стопанство и икономика.