Изграждане на модел за консолидиране на информацията в клъстери - Денчев, Емил (Научни трудове, 2018)
Целта на настоящото изследване е да се подобри нивото на информационно осигуряване на клъстера, чрез консолидиране на информацията в ERP система на ниво клъстер. Задачите на изследването са - разработване на концептуален модел за развитие на ERP системата, разработване на софтуерен модел и софтуерен модул за извеждане на консолидирана информация. Използваната методология са методи на анализ и синтез. Моделът е апробиран на ERP система MS Dynamics Navision. Предложените решения позволяват консолидиране на информацията на ниво клъстер за целите на управлението на клъстера.
Keywords: Концептуален модел; Софтуерен модел; Софтуерен модул; ERP система; SQL заявки