Дигиталната конкурентоспособност на България – 2017 - Марикина, Мария (Научни трудове, 2018)
При разглеждането на конкурентоспособността на едно стопанство се има предвид възможността да се произвежда устойчив продукт и да се повишава производителността. Тази конкурентоспособност е в динамика, поради бързопроменящите се технологии през последните години. В отговор на необходимостта от оценка и правилни решения за готовността на дадена страна да направи най-доброто за цифровите технологии и трансформация е необходимо да се изясни същността на дигиталната конкурентоспособност на България и да се представи в сравнителен аспект. Това е ицелта на изследването.
Keywords: Технологична смяна; Дигитална конкурентоспособност; Фактори; Конкурентоспособност; Цифрови технологии