Значението на неправителствените организации в съвременното управление на местно ниво - Павлова, Петя (Научни трудове, 2018)
В настоящата статия, авторът прави опит да анализира взаимодействието между местната власт с неправителствения сектор, като разглежда добрата практика за съвместната работа между община Созопол и Фондация „Созопол“. Представени са различни проекти с културно-исторически, туристически и социален характер, реализирани от Фондацията на територията на град Созопол и резултатите от тяхното влияние върху живота на местното население и общината.
Keywords: Развитие; Взаимодействие; Неправителствен сектор; Местна власт; Туризъм