Поведенческата икономика и невроикономиката в изследване на интуицията - Андреев, Румен (Научни трудове, 2019)
Целта на статията е да покаже значението и приложимостта на интуицията в съвременния свят, както и изследването за нея от поведенческа икономика. Използван е интердисциплинарен подход, като е направен сравнителен и критичен анализ на различни концепции на поведенческата икономика, невроикономиката и когнитивната психология. Представено е възникването на интуицията, като е представена анатомията на лявото и дясното мозъчно мислене, разсъдъчната и автоматичната система на мислене, влиянието на информационните технологии за нейното придобиване.
Keywords: Интуиция; Евристика; Поведенческа икономика; Невроикономика