Качествени характеристики на информацията във финансовите отчети на предприятията от публичния сектор - Даскалов, Ясен (Научни трудове, 2020)
Целта на настоящия доклад е да се направи представяне на качествените характеристики на информацията, представяне във финансовите отчети на предприятията от публичния сектор (ППС) при прилагане на Международните счетоводни стандарти за публичния сектор (МССПС). Направено е сравнение на качествените характеристики в МССПС и Международните стандарти за финансово отчитане, като са изведени някои основни разлики. Липсата на стандартизация на счетоводството в публичния сектор в България е достатъчно основание да се повдигне въпросът за качеството на информацията, представяна във финансовите отчети от ППС.
Keywords: Качествени характеристики на информацията; МССПС