Промените в процедурата по регистрация на юридически лица с нестопанска цел - Радев, Стефан (Научни трудове, 2020)
В статията са разгледани промените в процедурата по регистрация на сдружения и фондации. Целта на работата е да анализира спецификите на действащата нормативна уредба, като за постигането й се поставят следните задачи: описание на последиците от регистрацията и сравнение на приликите и разликите между новата и старата уредба.  Приложени са методите на анализ и сравнение. В резултат са посочени основни моменти на действащата процедура и изводи относно нейният положителния ефект, систематизирани и изложени в една разработка.
Keywords: Юридическо лице с нестопанска цел; Регистър; Производство