Същност на корпоративната социална отговорност и значението ? за работещите жени - Колева–Стефанова, Десислава (Научни трудове, 2020)
Статията разглежда предизвикателствата на днешните трудови пазари и значимостта на корпоративната социална отговорност, разгледана от страна на съвременните работещи жени, и възможностите им за кариерно израстване. В разработката е направена кратка ретроспекция на развитието на КСО през годините и нейната същност. Посочени са някои фактори, имащи негативно въздействие върху трудовата реализация на жената. Въз основа на показатели, характеризиращи заетостта на жените в България са направени изводи, свързани с влиянието на българската корпоративна отговорност върху заетите жени.
Keywords: Социална сигурност; Работещи жени; Равни възможности; Корпоративна социална отговорност; Трудов пазар