Топ инструменти за управление на бизнеса в практиката на търговски мениджъри - Давидков, Цветан; Янкулов, Явор (Научни трудове, 2021)
Проучвания върху използването на различни управленски инструменти дават ориентири за водещи тенденции в мениджмънта. Очертават се съдържанието и границите на общия инструментариум на мениджърите, а така също на различията между тях. В текста се представя конкретна картина на топ управленски инструменти и резултати от проучване сред български мениджъри. Проучването е осъществено в два разреза: в каква степен изследваните лица познават посочените инструменти; в каква степен желаят да научат повече за тях. Специално внимание е отделено на търговските мениджъри – кои от посочените управленски инструменти познават и кои използват в практиката си; направено e сравнение между търговските мениджъри и мениджърите в производството спрямо цялата изследвана съвкупност.
Keywords: Бизнес; Мениджмънт; Управленски инструменти; Търговски мениджъри