Закрила на труда на непълнолетните в българското законодателство - Койчева, Райна (Научни трудове, 2021)
В статията се разглежда закрилата на труда на непълнолетните в българското законодателство, прави се разграничение между понятията „детски труд“ и „труд, полаган от непълнолетни“, очертават се теоретично условията, при които трудът на непълнолетните е обществено приемлив и се анализира доколко тези условия са спазени в българското законодателство. В резултат на това се прави изводът, че българското законодателство отговаря на международните стандарти, предвиждайки високо ниво на закрила на труда на непълнолетните. Въпреки това авторът прави някои предложения de lege ferenda за въвеждането на допълнителни мерки, което би допринесло за едно още по-високо ниво на тази закрила.
Keywords: Детски труд; Закрила труда на непълнолетните; Българското законодателство