Професии и длъжности в киберсигурността и свързаното с тях обучение - Пудин, Константин (Научни трудове, 2022)
Новите технологии и тяхното навлизане в различни сфери на живота водят до редица промени. Част от тези промени са свързани с появата на нови професии и длъжности. Публикацията има за цел да представи промените в професиите, длъжностите и работните позиции, предизвикани от съвременните социално-икономически и технологични условия. Тези промени без съмнение пораждат и нови изисквания пред обучението по специалностите, имащи отношение към тях и неговото качество. Фокусът е поставен върху длъжностите в киберсигурността и свързаното с тях обучение.
Keywords: Професии; Образование; Киберсигурност; Длъжности