Потребителски тенденции на пазара на пиво в България породени от Covid-19 - Славчев, Иван (Научни трудове, 2023)
Пандемията от COVID-19 промени начина на живот на хората в България. Очакванията на потребителите претърпяха метаморфоза, адаптирайки се към новата реалност. Целта на публикацията е да изследва динамиката в потребителското поведение на пазара на пиво в България, породени от COVID-19, извеждайки значението на пазарните проучвания при вземането на управленски решения. Използван е дескриптивен метод, основавайки се на публични източници и проучвания на маркетингови агенции. Въз основа на проведеното изследване е направено заключение, че пандемията от COVID-19 промени дългогодишни потребителски тенденции на пазара на пиво в България. Публикацията защитава тезата, че единствено чрез пазарни проучвания, фирмите могат да развиват устойчив бизнес.
Keywords: Потребителско поведение; Пазарно проучване; Пазар на пиво