Промени в ценовата политика на търговската фирма като следствие от глобалната икономическа криза след Covid-19 и войната в Украйна - Дикова, Илияна (Научни трудове, 2023)
В условията на промени в икономическата обстановка, търговските фирми са поставени пред изпитание да преразгледат ценовата си политика и да останат конкурентни на пазара. Повишаването на цените на ресурсите води до повишаване нивата на инфлацията. Предлагащите стоки трябва да заемат позиция за устойчива промяна на ценовата си политика, така че да генерират печалба. Освен изменения в мениджмънта на печалбата, ще е необходимо включването на маркетингови способи за популяризиране на продуктите и качествата им. Растежът на пазарния дял на компаниите няма да бъде единствена цел, но те ще трябва да разработят стратегии за повишаване на печалбите им.
Keywords: Продажби; Ценова политика; Инфлация; Печалба; Конкурентоспособност; Цена