Анализ на съдебната практика по чл. 85 и 86 от ЗЗЛД - Радев, Стефан (Научни трудове, 2025)
Материалът разглежда натрупаната съдебна практика, свързана с оспорването на наказателни постановления, издадени във връзка с предвидените нарушения в глава девета на ЗЗЛД. Прави се предположение относно оскъдната съдебна практика, като се свързва с уредбата на споразумението по ЗАНН и се сравняват и анализират разпоредбите на чл. 85 и 86 от ЗЗЛД. Насочва се внимание към закъснялата редакция на ЗЗЛД като аргумент за ненатрупването на съдебна практика.
Keywords: Съдебна практика; Лични данни; Нарушения