Анализ на изменението на някои икономически показатели за Латвия в периода преди и след присъединяване към Еврозоната - Кънева, Аглика (Научни трудове, 2025)
В статията е извършен анализ на изменението на някои икономически показатели за Латвия от присъединяването й към Европейския съюз през 2004 г. до 2023 г., като този период включва приемането на еврото през 2014 г. Изследвана е реалната конвергенция на страната към икономиката на Европейския съюз. Разгледано е отражението на приемане на еврото в Латвия върху включените в статията икономически показатели.
Keywords: ХИПЦ; Латвия; Икономически показатели; Реална конвергенция; Еврозона