Брекзит и Ирландия – влияние и последици - Желева, Паолина (Научни трудове, 2025)
Конкретно разглежданият въпрос е подчинен на кратък обзор и анализ, като отбелязва последващата обществена промяна. Акцент се поставя върху общото – психическо, обществено и икономическо сугестиране на Великобритания при излизането си от Брекзит върху Ирландия. Актуалната ситуация се осмисля, като взима предвид отминалите хронологични събития, останали в историята. Това позволява да се изведе причинно-следствена взаимовръзка и да се формулират конкретни очаквания за бъдещето. Самото тематично събитие провокира широк обществен отзвук и дискусия, както и промяна в нагласите и мисленето. Интересът на автора към настоящата тема е инспириран от личната му професионална пригодност и невъзможността да остави на заден план широко обхватен въпрос с интензивно повлияване. Самото заключение обобщава резултатите от наличната документална, справочна и електронна информация по така обследвания въпрос.
Keywords: Брекзит; Ирландия; Влияние; Икономика; Последици; Положителни страни; Отрицателни страни