Разбиране на уеб публикациите в съвременната дигитална среда чрез приложение на концепцията за интелигентност на медиите - Милев, Пламен (Научни трудове, 2025)
Статията изследва подходите за анализ на онлайн публикации от водещи телевизионни медии в България, използвайки съвременни методи за обработка на големи данни. Чрез комбиниране на количествени и качествени аналитични техники се демонстрират възможностите за извличане на смисъл и идентифициране на тенденции в дигиталното медийно пространство. Изследването подчертава значението на концепцията за интелигентност на медиите в анализа на онлайн съдържание и допринася за по-доброто разбиране на трансформациите в медийната екосистема. Тези подходи също така предлагат практически насоки за усъвършенстване на анализа и управлението на медийното съдържание.
Keywords: Анализ на данни; Онлайн публикации; Интелигентност на медиите; Големи данни; Дигитална медийна екосистема