По въпроса за оценяването компетентността на експертите от бюджетните комитети - Ламбовска, Мая (Научни трудове, 2005)
Целта на студията е да се разработи методология за оценяване на компетентността на експертите от бюджетните комитети на голямата организация за условия на неопределеност при отсъствие на достатъчно ретроспективна информация.Студията е структурирана в четири части. В част първа са изложени предпоставките за разработване на студията. Във част втора са описани инструментите на методиката от трета част. Част трета съдържа шествариантна методика за оценяване компетентността на експертите от бюджетните комитети на организацията. В четвърта част са систематизирани и апробирани ефектите от приложението на методиката.Според автора u студията е базова научна разработка по оценяване на експертите от бюджетните комитети на организацията в неопределена среда. В практическо отношение студията ще подпомогне въвеждането на бюджетния процес в управленската практика на организациите.