„Ефектът Медичи“ – бизнес модели в международните отношения - Василева, Евгения (Научни трудове, 2018)
Политическият и корпоративният свят стават все по-технологични, мрежови и неотделими един от друг, което предполага и позволява интердициплинарност, неограниченост и разнообразие на изследователски рамки и модели. Статията представлява опит за прилагане на аналитични инструменти от сферата на бизнес управлението и корпоративното стратегическо планиране при анализ в сферата на международните отношения, дипломацията и ежедневното правене на политика. Допускането тук е, че иновациите в идеите произтичат от комбиниране, сблъскване, сливане на съществуващи концепции, понятия, култури, а не от твърдите дисциплинарни разграничения.