Професионална реализация на възпитаниците на катедра „Икономическа социология” - Кинева, Тодорка (Научни трудове, 2018)
Основната цел на статията е да установи професионалната реализация на завършилите бакалавърска степен в катедра „Икономическа социология”, УНСС. Задачите за постигане на целта са свързани с представяне капацитета на катедрата при подготовката на специалисти (социолози и икономисти) и анализ на резултати от ЕСИ „Професионална реализация на възпитаниците на катедра „Икономическа социология”. Използвани са два метода за регистриране на информация – анкетен и изучаване на документи. Обучението е ключова предпоставка за професионалната реализация по специалността.