Новата правна уредба на марката на ЕС съобразно Регламент 2017/1001 - Драганов, Живко (Научни трудове, 2018)
Докладът съдържа анализ на новите положения в правната уредба на марката на Европейския съюз като унитарно право. Разгледани са въпросите относно необходимостта от развитието на производното право в посочената област. Отделя се самостоятелно внимание на най-важните материалноправни изменения – отпадането на изискването за графично представяне на знака, предоставянето на закрила на сертификатни марки на ЕС и др. Обсъдени са и основните изменения в процедурите пред Службата на ЕС за интелектуална собственост.