Мотивацията на служителите в местната администрация в България – проблеми и възможни решения - Боянов, Калин (Научни трудове, 2018)
Във всяка организация, независимо дали е голяма или малка, служителите работят ентусиазирано или с ревност, сътрудничат помежду си и с ръководството, за да постигнат поставените цели. Връзката между мотивацията и служителите в местното самоуправление е пренебрегвана тема на изследване в България. Затова тази статия се опитва да изследва видовете мотивации, които служителите на местното самоуправление трябва да получат и доколко липсата на мотивиращо въздействие влияе върху духа на служителите при изпълнение на определените цели, мисия и визия на организацията