Икономическата конституция: от идея към доктрина - Беев, Ивайло (Научни трудове, 2019)
Настоящото изследване проследява развитието на идеята за „икономическа конституция“: от зараждането ? – до съвременното ? състояние. Въведена е обща и абстрактно формулирана дефиниция на понятието за „икономическа конституция“. Добавени са инфраструктурни елементи, присъщо необходими за изграждането на доктрина. Така е очертана перспективата пред развитието на идеята за икономическа конституция: от понятие към доктрина. С други думи – настоящото изследване въвежда няколко от съществените елементи на една възможна теория за „икономическата конституция“, но само по себе си не представлява такава теория.