Преглед на теоретичните разбирания за икономическите рискове - Марикина, Мария (Научни трудове, 2021)
Концептуалните разбирания за риска имат дълга история и с него е свързан обекта на научен икономически интерес и анализ в настоящата публикация. Целта на изследването е да се проучат основните идейни концепции във формирането на теорията за икономическия риск, като заложените задачи са: 1. Хронологически преглед на основните идеи за икономическия риск. 2. Синтез на съвременните разбиранията за тази икономическа категория. Прилага се оригинална авторова методика, за да се осветлят значимите представи за риска.