Финансовите корекции по обществени поръчки като корективен механизъм за защита на публичните бюджетни разходи - Цветкова, Станислава (Научни трудове, 2021)
Статията има за цел да анализира финансовите корекции по обществени поръчки като един от основните корективни механизми за защита на публичните бюджетни разходи. За постигането на тази цел са изпълнени три задачи: 1) Представени са превантивните и корективните механизми за защита на публичните разходи; 2) разкрита е организацията на контролните механизми по отношение на обществените поръчки и налагането на финансови корекции в България и 3) очертан е приносът на две международни организации към темата – Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Световната банка. Използваните изследователските методи са историко-логически анализ и анализ на съдържанието. Резултатът от изследването е критичен анализ и обобщение, които допълват българската аналитична литература в областта.