(untitled) (Научни трудове, 2022)
Културните различия при интернационализация биват дефинирани по методиката на "GLOBE" и разглеждани в контекста на Азия в постановки на интернационализация на азиатски малки и средни предприятия от Япония, Китай и Малайзия. Целта е да се определи дали и какъв ефект оказват културните различия при интернационализацията на тези предприятия. Въз основата на теоретичния обзор може да бъде изведено >изведено е , че културните различия се явяват като преграда за интернационализацията на азиатските предприятия. Погледнато общо, последното подчертава, че културните различия при интернационализацията на азиатски предприятия не трябва да бъдат пренебрегвани, и че е силно препоръчително предприятията да планират стратегии за тяхното преодоляване.