Състояние и проблеми пред операторите, предоставящи пощенски услуги в Република България - Желязкова, Донка; Стоянов, Михал (Научни трудове, 2023)
Дигиталната трансформация, миграцията на продуктовия обмен в онлайн среда и несигурността на стопанската система формират нови предизвикателства пред операторите, предоставящи пощенски и логистичните услуги. Тяхната ключова роля в икономиката на обмена издига на предно място проблемите на равнището и комплексността на предлаганото обслужване. В настоящата работа са изследвани актуалните измерения при предлагането на пощенски услуги в България, което позволява да бъдат локализират основни проблеми и възможни техни решения, които са определени в измеренията на иновативно адаптиране на достиженията на научния прогрес, инвестиции в нова техника и технологии и обезпечаване на информационната сигурност на бизнеса.