Ключови промени в потребителската пътека в резултат на дигитализацията в търговията - Гълъбова, Виолета; Златкова, Величка (Научни трудове, 2023)
Динамичните промени в поведението на потребителите и дигитализацията в търговията в значителна степен доведоха до появата и развитието на омниканалната търговия. Това от своя страна положи основни на изграждането на нов модел за контакт с клиентите, намиращ израз в т. нар. „360-градусово потребителско преживяване“ и създаването на ефикасна потребителска пътека. Процесите са свързани с дефиниране на подходящ набор от точки за контакт и тяхното интегриране до ниво, осигуряващо така важното за съвременния потребител „безшевно пазаруване“. В тази връзка в настоящия доклад е акцентирано върху значимостта на изследването на спецификите на потребителската пътека в търговията и съответните факторни въздействия при безспорната водеща роля на дигитализацията.