Екологичност и лоялност към търговските марки на виетнамците във Виетнам и Австралия - Хо, Бик; Маринова, Дора (Научни трудове, 2023)
Лоялността към търговските марки е основна цел в търговията и това важи особено за страни с развиваща се икономика като Виетнам. В статията са представени резултатите от изследване проведено през 2020 г. (преди влиянието на КОВИД-19), което използва модели със структурни уравнения и се базира на онлайн анкета с 578 души от виетнамски произход, 296 живеещи във Виетнам и 282 в Австралия. Проучването показва, че има връзка между екологичност и лоялност към търговските марки, която също се влияе от културните различия между Виетнам и Австралия. Подобряването на екологичната репутация на търговската мрежа би допринесло за по-лоялни потребители в двете страни.