Съвременни измерения на социалната търговия - Данчев, Данчо (Научни трудове, 2023)
Обект на разглеждане са актуалните глобални аспекти на социалната търговия, като бизнес модел, съчетаващ онлайн търговията и социалните мрежи. Акцентира се върху концептуализацията на този търговски и социален феномен, като се посочват основните характеристики и елементи на социалната търговия. Подчертават се предимствата и ползите от социалната търговия за ритейлърите и потребителите, проследява се нейното успешно развитие и се анализират факторите, които обуславят съвременните трендове. Очертани са някои насоки за увеличаване на продажбите в социалната търговия, както и предизвикателствата в нейното развитие.