Устойчиви практики при опаковането в складовете в Българските търговски и преработвателни компании - Михова, Лиляна (Научни трудове, 2024)
Складовите системи са важна част от веригата на доставките. В тях се извършват множество дейности, които добавят стойност към продуктите. Целта на тази статия е да покаже, че при опаковането могат да се прилагат устойчиви логистични практики, които да намалят вредното въздействие от тази логистична дейност върху околната среда. Обект на изследване са българските търговски и преработвателни компании. За целта са представени резултатите от проведено анкетно проучване, което показва степента на приложение на устойчиви логистични практики при опаковането като степента на рециклиране на опаковки, степента им на многократна употреба и други. Направените изводи и заключения показват необходимостта от развитие на иновации в областта и по-широката употреба на биоразградими и рециклируеми материали при опаковането.