Оценка на степента на номиналната конвергенция на Българската икономика с икономиките на страните членки на Европейския съюз през периода 2017 – 2022 г. - Кънева, Аглика (Научни трудове, 2024)
В статията се прави оценка на степента на номинална конвергенция на икономиката на България с икономиката на Европейския съюз, като се анализират ценова стабилност, дългосрочни лихвени проценти, стабилност на обменния курс и държавна бюджетна позиция. Изследвани са основни икономически показатели за страната ни през периода 2017 – 2022 г.