Прилагането на текущата обща селскостопанска политика в б България – възможности за развитие - Бянов, Иван (Научни трудове, 2025)
Настоящата публикация е с фокус върху промените в Общата селскостопанска политика, с акцент последните изменения за програмен период 2023 – 2027 г., както и приложението й в България. Анализират се някои основни променливи, показващи развитието на земеделските стопанства в България и потенциалните възможни сценарии в бъдеще. Авторът не претендира за изчерпателност поради малкия обем на публикацията, от една страна, а от друга – многопластовата свързаност на ОСП със стратегически сектор „земеделие“ и кохезионните връзки с други политики на ЕС.